Ekaterina Eriksson, Senior redovisningskonsult

Hur kommer det sig att du valde just Greenstep?

Jag hade jobbat länge på ekonomiavdelningen på ett privat bolag och var i ett läge där jag längtade efter nya utmaningar. Innan mitt dåvarande jobb hade jag jobbat flera år på en redovisningsbyrå och trivts väldigt bra, så jag kände att det skulle vara roligt att jobba på en byrå igen. Jag hade inte hört om Greenstep tidigare, men såg en arbetsplatsannons och blev genast nyfiken. Så jag skickade en ansökan och det tog inte länge innan de kontaktade mig. Jag blev väldigt imponerad av den tillväxtresa som Greenstep har gjort i Finland och kände snabbt att det var rätt ställe för mig: ett växande företag med massor av erfarenhet och möjligheter!

Berätta lite om din bakgrund – hur har din karriär sett ut innan Greenstep?

Jag är civilekonom i grunden och har tagit min examen på universitet i Moskva. Jag jobbade en tid med redovisning i Ryssland innan jag flyttade till Sverige. Efter att jag kompletterat min utbildning och kunskap i Sverige började jag jobba på en privatägd redovisningsbyrå, där jag jobbade i nästan 8 år. Sedan blev jag rekryterad av en av mina dåvarande kunder och jobbade på ekonomiavdelningen i det bolaget i ytterligare 8 år. Det har varit mycket lärorikt att få jobba både in house och som konsult under åren.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut på Greenstep?

Jag jobbar som senior redovisningskonsult. Det innebär att jag sköter om redovisningen för några av våra kundföretag. I mitt jobb ingår allt från att sköta månadsbokslut till att vara med och utveckla kundens olika system och processer. Just nu jobbar jag mycket med NetSuite, eftersom två av mina kunder använder det programmet. Jobbet är också till viss del säsongsbetonat och i januari börjar vår intensivperiod med årsbokslut och årsredovisningar, så då blir det lite annat fokus.Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?

Ett väldigt klassiskt svar, men någon riktigt typisk arbetsdag finns inte. Självklart gör jag också mera rutinmässiga saker, men när man jobbar mycket med kunder och utveckling så kan det också komma upp utmaningar som man inte räknat med. Det händer något hela tiden och det går mycket tid åt att tillsammans försöka lösa kundernas olika problem. Så kundarbete är förstås en central del av min roll som redovisningskonsult, men eftersom jag jobbar med flera olika kunder så ser också uppgifterna och kontakten till dem väldigt olika ut.

Även om jobbet i sig är självständigt jobbar jag också väldigt nära mina kollegor. Jag sitter själv i Stockholm, men har mycket kontakt med mina kollegor i Norrköping. Förutom det så har jag daglig kontakt med kollegor i Finland. Det är en fantastisk möjlighet att det inom Greenstep finns experter på så många olika områden, och att få sådant stöd är en värdefull förmån.

Vad erbjuder Greenstep för möjligheter för en erfaren redovisningskonsult?

Jag kan bara komma på fördelar med att jobba på Greenstep för en erfaren redovisningskonsult. Som jag nämnde tidigare så är Greenstep inte en vanlig redovisningsbyrå. Vi har så mycket olika typer av kunder i olika storlekar och olika branscher, vilket ger en fantastisk möjlighet att lära sig nya saker och utvecklas.

På Greenstep har vi dessutom chansen att jobba med stora, internationella bolag och vi får väldigt långt själv påverka våra roller. Här kan man till exempel också få CFO-uppdrag eller rikta in sig mer på skattefrågor, och på det sättet växa inom andra områden än redovisning. Man kan också få en mer teamledande roll och därmed utveckla sitt ledarskap. Sen behöver man aldrig känna sig ensam på Greenstep, utan man är man hela tiden omringad av otroligt erfarna kollegor. Så egentligen är möjligheterna helt oändliga för den som vill.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut viktigaste för mig är människorna jag har runt omkring mig. Greensteps värderingar och hur de syns i vår vardag är också något jag uppskattar väldigt mycket. Sen trivs jag också med att det händer saker hela tiden – det gör jobbet varierande och intressant, även om det också kan vara en utmaning att balansera olika uppgifter och få allt att gå ihop. Men rent yrkesmässigt så är det jätteintressant att kunna utvecklas och lära sig nya saker hela tiden.

Ekaterina uppskattar gemenskapen inom Greenstep. Den här bilden är tagen på det interna företagsevent som Greenstep ordnade i Stockholm hösten 2021.

Vad skulle du vilja berätta till någon som funderar på att söka jobb hos Greenstep?

Greenstep är ett företag med en enormt fin arbetskultur. Att medarbetarna är den viktigaste tillgången är inte bara ord i detta företag: man ställer upp för varandra, man värdesätter varje medarbetare och investerar både tid och pengar på de anställda.

Även om Greenstep växer och utvecklas i snabb takt, så beaktar man både personalen och miljön i allt man gör. Så om man vill arbeta i ett växande och välmående företag där man hjälper och stöttar varandra så är Greenstep rätt plats.

Vad betyder det för dig att vara en del av Greenstep?

Det betyder mycket att få vara del av ett företag vars värderingar motsvarar mina egna - och jag ser fram emot att fortsätta den gemensamma resan med Greenstep.