Event i Umeå: Hållbarhet och Datadriven kultur

Onsdag 21.02.2024
08:30
Eventsida Umea Sundsvall 2

Tack till alla som deltog i vårt event i Umeå den 21/2 2024! Det blev en givande förmiddag med frukost, mingel och tre olika föreläsningar där vi lyfte framtidsbevakning, ansvarsfulla företag och deras framgångsfaktorer.

För att lyckas i framtiden krävs bättre förståelse för och användning av data på alla nivåer i företag och organisationer. Vad innebär en datadriven kultur och hur kan det kopplas till företagens hållbarhetsarbete? ​

Även inom ledning är det viktigt att hela organisationen är engagerad i de gemensamma hållbarhetsmålen. Vilka hållbarhetsfaktorer är det som gör anställda, kunder och finansiärer intresserade av ert företag?​

​Erfarna experter från Greenstep, Sofie af Ekenstam och Karin Holmquist, kommer att diskutera dessa frågor under förmiddagens event. Vi har även bjudit in Johan Granström, Head of Energy Transition på ABB Ab, som gästföreläsare. Han kommer att berätta mer om hållbart företagande i praktiken.

Datum och tid: onsdag 21 februari 2024 kl. 8:30–10:30

Plats: Clarion Hotel Umeå (Storgatan 36)

Varmt välkommen - anmäl dig här! Anmälning avslutad.

Eventprogram:

 • 08:30 Dörrarna öppnas och vi bjuder in till frukost och mingel
 • 09:00 Föreläsningarna börjar

1. Att hantera hållbarhet är allas angelägenhet. Hur kan vi mäta vår utveckling och skapa konkurrenskraft? / Karin Holmquist, Senior Hållbarhetskonsult, Greenstep

 • Värdeskapande ESG (environmental, social, governance)
 • Mätning av hållbarhetsfaktorer och skapande av konkurrenskraft
 • Praktiska exempel

2. Vad innebär en datadriven kultur i praktiken? / Sofie af Ekenstam, Senior HR-konsult, Greenstep

 • För att lyckas i framtiden krävs förståelse och användning av data på alla nivåer i organisationen
 • Digitala strategier skapas i varje organisation, men hur syns det i praktiken?
 • Bästa praxis och hur man kommer igång

3. Hållbarhet - från ord till handlingskraft / Johan Granström, Head of Energy Transition, ABB Ab

 • Hur gör man för att både bidra till omställningen, samtidigt som man stärker konkurrenskraften? Här gör vi nedslag i viktiga strategiska beslut och praktiska exempel.


  Med på eventet:

  Karin Holmquist

  Senior Manager, Sustainability Services
  Greenstep

  Karin har en mångsidig bakgrund som spänner över olika hållbarhetstjänster, men också inom ekonomi och internrevision, kommunikation, affärsutveckling och sälj. Idag ansvarar Karin för att bygga upp och utveckla affärsområdet för Hållbarhetstjänster på Greenstep i Sverige.

  Sofie af Ekenstam

  Team Lead HR Services, Sverige
  Greenstep

  Sofie har en bred bakgrund som spänner över både olika HR-tjänster, men också inom kommunikation, affärsutveckling och sälj. Idag ansvarar Sofie för att bygga upp affärsområdet för HR-leveranser ut mot kund i Sverige.

  Johan Granström

  Head of Energy Transition
  ABB Ab

  Johan Granström jobbar som Head of Energy Transition på ABB. Han brinner för hållbarhetsfrågor och under eventet delar han med sig av sina bästa tips för hållbarhetsarbete i praktiken.

  Anmäl dig här, senast 14 februari - eventet är helt kostnadsfritt! Anmälning avslutad.