En mångsidig och användarvänlig plattform för ekonomiadministration

På Greenstep använder våra redovisningskonsulter Fortnox för hantering av kundernas ekonomi. Fortnox är en molnbaserad plattform som på ett flexibelt sätt kan användas mellan kunden och redovisningskonsulten. Det långt automatiserade programmet förenklar och effektiverar våra experters arbete och gör det enkelt för kunden att följa med företagets ekonomi i realtid. Ett pålitligt system och professionella ekonomikonsulter sparar också tid, vilket gör att du som kund har mer tid att sätta på värdeskapande processer i din verksamhet.

Här är några av de egenskaper som Fortnox har:

  • Bokföring

De flesta funktioner i Fortnox bokföringsprogram är automatiserade, vilket gör bokföringen både tids- och kostnadseffektiv. I programmet finns verktyg för både automatisk kontering och periodisering samt en automatisk fakturatolkning, som läser av information från fakturor och förflyttar dem till bokföringen. En fördel med Fortnox är också att det är direkt kopplat till det system vi använder för årsbokslut, vilket gör att relevant data från bokföringen enkelt kan flyttas över till bokslutsprogrammet och tillbaka till Fortnox.

  • Elektronisk fakturahantering

Med hjälp av Fortnox är det enkelt för ert företag att övergå till elektronisk fakturahantering, eftersom alla fakturor kan tas emot och skickas helt elektroniskt. Pappersfakturor blir därmed ett minne blott, vilket eliminerar onödiga arbetsskeden och gör processerna både effektivare och säkrare. Som kund kan du smidigt attestera leverantörsfakturorna i en app i mobilen eller i systemet och våra redovisningskonsulter sköter sedan om att fakturorna blir betalda och rätt bokförda.

  • Bankförbindelser

Fortnox kan integreras med de flesta svenska banker, vilket gör att både betalningar och korttransaktiner enkelt kan automatiseras. Till exempel kan leverantörsfakturor betalas direkt via internetbanken, för att sedan flyttas över och bokföras i Fortnox. På motsvarande sätt är det enkelt att hålla koll på och betala kundfakturor, som också bokförs automatiskt efter betalning.

  • Tydlig rapportering

Fortnox bokföringsprogram gör det enklare än någonsin att hålla koll på företagets ekonomi. I programmet finns flera färdiga rapporter att tillgå när man behöver information om företagets ekonomiska situation. Det går också att gå in på detaljnivå i de olika rapporterna och få djupare information om enskilda händelser. Vid behov ger våra experter gärna råd för att du skall hitta just den information du behöver.

    • Integrationer

    Tack vare Fortnox öppna API kan programmet enkelt integreras med flera olika för- och eftersystem. Det betyder att Fortnox enkelt kan kopplas med till exempel olika fakturerings-, kundregister-, kassa- eller e-handelssystem som kunden använder, så att information enkelt kan skickas mellan systemen. Att ha all information i ett enda system sparar både tid och pengar och gör ekonomiprocesserna smidigare. Våra experter hjälper er gärna att automatisera och effektivisera era ekonomiprocesser genom integrationer!    Har du frågor om våra redovisningstjänster eller Fortnox? Tveka inte att ta kontakt med någon av våra redovisningskonsulter!