Greensteps hållbarhetsteam växer

Hallbarhetsteam Stockholm
Caroline ellmen

Caroline Ellmén

Marketing Specialist

I takt med att hållbarhet blir en viktigare del av allt fler företag ökar också efterfrågan på hållbarhetstjänster. Vi är därför glada att kunna hälsa välkommen till två nya exceptionella hållbarhetskonsulter till vårt team i Stockholm!

Greenstep erbjuder ett brett stöd inom hållbarhet åt företag runtom i Norden. Teamet består av ett tiotal erfarna hållbarhetskonsulter och -chefer med olika bakgrund och branscherfarenheter, som är redo att hjälpa företag med allt från styrning av hållbarhetsagendan till ESG/CSRD-rapportering och taxonomianpassning samt klimatpåverkan till investerare.

- Många företag söker stöd med sitt hållbarhetsarbete just nu, mycket på grund av EU:s hållbarhetsdirektiv, som sedan blir lagar och omfattar fler och fler företag. Antingen omfattas företagen direkt eller så kan ett mindre företag vara en leverantör till en kund som omfattas och blir då ombett att ge hållbarhetsdata till sin kund, berättar Karin Holmquist, Senior Manager och Team Lead inom hållbarhetstjänster på Greenstep.

Karin har varit en del av Greensteps hållbarhetsteam sedan sommaren -23. Hon var tidigare hållbarhetsdirektör på Atlas Copco och har kompetens inom bland annat ESG- och riskanalys, KPI:er och rapportering, taxonomi, SBTi och etiska metoder. Hon är glad över att teamet växer och att Greensteps tjänsteutbud inom hållbarhet blir allt mer omfattande.

- Med ett erfaret och kompetent team med har vi ett brett erbjudande av stöd inom hållbarhet till olika organisationer. Vi kan hjälpa företag som vill påbörja sitt hållbarhetsarbete med policy och strategier men också de som har längre erfarenhet och behöver stöd med de senaste rapporteringskraven såsom CSRD och EU taxonomin, säger Karin.

Hållbarhetsteam Stockholm
Karin Holmquist, Mikaela Fernandez och Marlena Glans är en del av Greensteps nordiska hållbarhetsteam

Två erfarna konsulter ansluter sig till hållbarhetsteamet

Mikaela Fernandez och Marlena Glans är de senaste tillskotten i vårt hållbarhetsteam och har jobbat på Greenstep i Stockholm sedan början av år -24.

Mikaela Fernandez har över 5 års erfarenhet av internationellt hållbarhetsarbete. Hon har jobbat med hållbar utveckling inom både privata och ideella sektorn, samt drivit eget bolag inom bland annat CSR & Hållbarhetsrevision. Efter många år med egen firma ser hon fram emot att få fortsätta stödja företag i deras hållbarhetsarbete genom sin roll som Sustainability Manager på Greenstep:

- Det finns mycket som ingår i hållbarhetsarbete och det är mycket som händer inom det här området, vilket gör jobbet extra intressant. Jag har även sett ett stort behov och intresse bland företag som har stor makt att också jobba mer med hållbarhet, så där såg jag en bra möjlighet för mig att få fortsätta jobba med hållbar utveckling här på Greenstep, säger Mikaela.

  Marlena Glans började intressera sig för hållbarhetsfrågor efter en lång resa till Asien, där hon fick se klimatförändringen på nära håll. Hon började sin karriär inom hållbarhet på ett ”impact” bolag i London som bland annat hjälpte företag att minska sitt matsvinn. Senast kommer hon från Wolt, där hon axlade rollen som Sustainability Manager och ansvarade för bland annat bolagets fotavtrycksberäkning. CO2-beräkningar är något hon kommer att fortsätta jobba med också på Greenstep, även om rollen som Sustainability Consultant är mycket mer omfattande än så:

  - Jag kommer att få hjälpa företag i olika industrier och branscher med deras hållbarhetsarbete, allt ifrån att sätta en hållbarhetsagenda, titta på deras påverkan, möjligheter och risker inom hållbarhet, till att göra deras CO2 beräkningar samt hjälpa till i CSRD arbetet och mycket annat, säger Marlena.

  Karin, Mikaela och Marlena tillsammans med en del av sina nordiska kollegor. Att få lära sig av varandra är något som de alla uppskattar med att få jobba på Greenstep.


   Greenstep erbjuder många möjligheter att utvecklas inom hållbarhetsarbete

   Enligt Mikaela är något av det bästa med att jobba som konsult att man får jobba med otroligt kunniga och smarta personer och få lära sig av varandra. Förutom kompetesutbytet är öppenhet en egenskap hon uppskattar extra mycket hos en kollega:

   - Öppenhet och att man vågar ställa frågor så att det blir ett bra samarbete. Lyhördhet, integritet och förståelse för andra är också en viktig egenskap hos en kollega, så att man också skapar en arbetsmiljö där alla kan växa och utvecklas. Lite humor i vardagen är alltid uppskattat, säger Mikaela.

   Också mångsidigheten i kunduppdrag är något som lockat både Mikaela och Marlena till Greenstep:

   - Att få jobba med olika branscher och företag, som behöver hjälp med olika typer av frågor och som är i olika stadier i deras hållbarhetsarbete. Det är väldigt roligt och tacksamt när man har nöjda kunder som man lyckats hjälpa i något som de kanske tyckt varit komplicerat eller något som de inte haft tid för, säger Marlena.

   På frågan varför man skall välja Greenstep som partner inom hållbarhet har hela teamet ett klart svar:

   - Man väljer Greenstep för att man får en erfaren resurs som snabbt kan sätta sig in i kundens behov och ge stöd. Vi anpassar vårt stöd till kundens behov med personer som har bästa erfarenhet i en viss bransch eller till hållbarhetsområdet såsom etik, sociala och miljöfrågor.

   Behöver du hjälp med hållbarhetsfrågor? Tveka inte att kontakta oss sätter vi fart på ert hållbarhetsarbete!