Möt Helén Malmberg - vår nya stjärna inom L&D

Helen Malmberg banner

Vi har glädjen att önska Helén varmt välkommen till Greenstep som Nordic Business Developer för våra L&D-tjänster. I intervjun nedan svarar hon bland annat på vad hennes nya roll på Greenstep innebär, vad hon har för förväntningar på sitt nya jobb och vad som är hennes superpower.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund!

Jag är född och uppvuxen på Västkusten. Jag läste internationell marknadsföring på Mälardalens högskola och på Institut Commercial de Nancy (I.C.N) i Frankrike. Som anställd har jag bland annat jobbat som ledare inom Marknad på bolag som Orkla, Carlsberg och Pernod Ricard. Jag har även arbetat som konsult på mindre och större undersökningsföretag. De senaste tio åren har jag varit egenföretagare, då har jag bl a arbetat med grupp- och ledarskapsutveckling, föreläsningar, utbildning och som interimchef inom Marknad.

Vad kommer du att göra på Greenstep?

Jag jobbar som Nordic Business Developer L&D med fokus på att få L&D och Greenstep Academy att växa och bli mer kända i Sverige och Norge och utbilda inom ledarskap och annat som vi har inom Academy och som våra kunder behöver. Jag kommer att arbeta med hela det globala Greenstep Academy-teamet, och även tätt ihop med svenska HR-teamet och övriga team i Sverige - och så klart alla på hela Greenstep. Fokus är på att få in nya kunder.

Varför sökte du dig till Greenstep?

En finsk kollega till mig på EGN berättade om Greenstep och att de sökte folk på L&D. Eftersom människor och utbildning är två av mina passioner, så tänkte jag att det här får jag undersöka vidare. Jag slog Fredrik en signal, kontaktade Heli och de verkade vara väldigt bra människor. Ju mer jag lärde mig om Greenstep, desto bättre verkade det och det känns verkligen bra. Jag ville också bli en del av ett team och få kollegor efter att ha varit egenföretagare i drygt tio år.

Vad ser du mest fram emot med ditt jobb inom L&D-tjänster på Greenstep?

Jag ser fram emot att stärka Greenstep Academy och L&D's position i Sverige och Norge, få in kunder och utbilda dem, tillsammans med övriga Greenstepare, i det som de har behov av t.ex. ledarskap eller något annat av Greensteps breda utbud av tjänster.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag umgås med min man, Fredrik och våra två döttrar Andréa och Sophie, och med släkt och vänner. Vi gillar att åka skidor, vara i stallet och vara i skärgården. Förutom att röra på mig är jag mycket intresserad av människor, språk, mat och dryck och att resa. Jag hjälper också nyanlända att lära sig svenska språket.

Vad är din superpower?

Att snabbt analysera och lyssna in kunder och sedan skapa lösningar som passar deras behov.

Berätta något om dig själv som skulle förvåna de flesta?

Jag har spelat rugby i svenska rugbylandslaget.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en kollega?

Det måste nog vara lyhördhet.