Hidex satsar på internationell tillväxt genom outsourcad HR

Hidex ja Greenstep

När affärstillväxten accelererar och antalet anställda ökar kan tyngden av HR-arbete överraska dig. Att ta hjälp av en extern HR-expert gjorde det möjligt för Hidex att både förbättra och ta sin HR-avdelning till nästa nivå.

Se när Hidex CEO, Ville Haaslahti, berättar om deras utvecklings resa:


Hidex är ett finsk high-tech bolag som utvecklar mätinstrument för vetenskaplig forskning, strålningsmätning och nuklearmedicin. Sedan 1993 har Hidex introducerat ett antal tekniska innovationer inom mikroplattavläsning, gammaräknare, isotopmedicin och PET-radiokemi på marknaden.

Outsourcad HR har visat sig vara en effektiv lösning för företaget då de vill fokusera på de interna resurserna mot internationalisering och affärsexpansion.

- Som ett tillväxtföretag har vi fokuserat hårt på rekrytering, men en dag gick det upp för oss att många av de dagliga HR-frågorna hade hamnat mellan stolarna. Vi behövde hitta en kvalificerad partner som kunde ta en helhetssyn på Hidex HR-frågor. Vi hittade en lösning på problemet i Greensteps HR-tjänster, säger Ville Haaslahti, VD för Hidex.

outsourcad HR
Greensteps Jaana Hagelin jobbar tillsammans med Ville Haaslahti och resten av teamet på Hidex i deras lokaler.

En bekymmersfri vardag med outsourcade HR-tjänster

På Hidex är det känt att när ett företag växer snabbt kan rutinuppgifter ibland få mindre uppmärksamhet. Under ledning av Greensteps HR-experter har Hidex tagit till sig nya arbetssätt som stödjer företaget i rekrytering, utbildning och andra väsentliga HR-frågor. Hos Hidex är det en bekymmersfri vardag när HR-processer organiseras på ett affärsorienterat sätt av en extern partner.

- Mitt i rusningen upptäckte vi att praktiska HR-frågor som semester och resefakturor lämnades utan uppsikt eller kom in sent. Med Greensteps hjälp har vi utvecklat tydliga HR-processer som gör att vi kan få saker gjorda i tid och ge konsekvent service till våra medarbetare. Att arbeta med Greenstep har känts naturligt från början och de har blivit en stor del av vår Hidex-familj, säger Haaslahti.

Hidex och Greenstep

Tydliga HR-processer för en mångkulturell arbetsgemenskap

I ett internationellt företag som Hidex kräver HR-ledning och HR-processer extra uppmärksamhet. I en mångkulturell organisation behövs ett effektivt samspel och kompetent mångfaldshantering. När HR-processer byggs för att möta kraven i lagstiftningen är framtida tillväxtmål lättare att uppnå på en blomstrande arbetsplats.

- Vi har lärt oss mycket av Greensteps experter och har reformerat många metoder i samarbete med dem. Enligt vår erfarenhet är Greensteps experter gedigna HR-proffs och extremt duktiga och smarta. I takt med att vår verksamhet blir mer internationell, fortsätter vår personal att växa och diversifiera sig, vilket innebär att vi kommer fortsätta behöva Greensteps stöd inom HR-området, sammanfattar Haaslahti.