Den första Procountor-certifierade redovisningskonsulten i Sverige finns nu på Greenstep!

Greenstep sverige 64 therese

I Finland har man kunnat certifiera sig hos Procountor i flera år. Nu finns möjligheten också i Sverige och vi är glada att berätta att Greensteparen Therese Ohlander är den första i landet att få certifieringen!

Procountor är ett redovisningssystem som möjliggör moderna och smidiga redovisningsprocesser för olika typer av bolag - allt från enskild firma till större organisationer. Idag använder över 100 av Greensteps kunder runtom i Norden Procountor-systemet via oss, vilket gör det extra viktigt för oss att hålla en hög kompetensnivå inom systemet.

Therese Ohlander har jobbat på Greenstep sedan 2018 och är förutom Procountor-certifierad även Srf-auktoriserad redovisningskonsult. Hon axlar även rollen som Accounting Coach på Greenstep, vilket innebär att hon är med och stöttar konsulter i deras arbete samt bidrar till kompetensutveckling inom organisationen. Enligt Therese är det viktigt med certifieringar för att kunna visa att man som konsult besitter den kunskap som krävs för att hantera ett system korrekt:

- Jag tycker det är väldigt kul och viktigt att Procountor erbjuder möjligheten att bli certifierade i deras system och funktioner. När vi som redovisningskonsulter idag behöver vässa våra systemkunskaper alltmer för att vara i framkant av utvecklingen så blir det otroligt viktigt att vi också kan visa, inte bara för oss själva, men också för externa parter att vi faktiskt har den kompetens som krävs för att hantera system på ett korrekt och riktigt sätt. Det är för mig själv också stärkande att känna att jag besitter den kompetens som krävs för att kunna nyttja och förstå Procountor på bästa möjliga sätt.

Hon tillägger:

- Sen måste jag såklart också säga att det känns extra kul att få vara den första redovisningskonsulten i Sverige som gjort certifieringen, det sätter lite extra guldkant på det hela.

Foto: Lasse Lehto

Läs mer om certifieringen här och tveka inte att kontakta oss för mer information om våra redovisningtjänster!