Event i Stockholm: Hållbarhet och Datadriven kultur (inspelning)

Ett event med frukost, mingel och fyra olika föreläsningar där vi lyfter framtidsbevakning, ansvarsfulla företag och deras framgångsfaktorer. Se inspelningen från eventet längre ner på sidan.

För att lyckas i framtiden krävs bättre förståelse för och användning av data på alla nivåer i företag och organisationer. Vad innebär en datadriven kultur och hur kan det kopplas till företagens hållbarhetsarbete? ​

Även inom ledning är det viktigt att hela organisationen är engagerad i de gemensamma hållbarhetsmålen. Vilka hållbarhetsfaktorer är det som gör anställda, kunder och finansiärer intresserade av ert företag?​

​Erfarna experter från Greenstep, Sofie af Ekenstam och Karin Holmquist, kommer att diskutera dessa frågor under förmiddagens event.

Vi har även bjudit in Martin M Eriksson och Christoffer Mattsson från Talents of Sweden och tillika Duon som står bakom Ekonompodden, som gästföreläsare. De kommer att berätta vad det egentligen innebär med ett hållbart företagande.

Sist men inte minst får du ta del av ett verkligt kundcase av Jim Runsten från Synch Law, som har gått igenom resan med hållbarhet och datadriven kultur.

Program:

 • 08:30 Dörrarna öppnas och vi bjuder in till frukost och mingel
 • 09:00 Föreläsningarna börjar

  1. Att hantera hållbarhet är allas angelägenhet!
  / Karin Holmquist, Senior Hållbarhetskonsult, Greenstep
 • Värdeskapande ESG (environmental, social, governance)
 • Mätning av hållbarhetsfaktorer och skapande av konkurrenskraft
 • Praktiska exempel

  2. Vad innebär en datadriven kultur i praktiken? / Sofie af Ekenstam, Senior HR-konsult, Greenstep
 • För att lyckas i framtiden krävs förståelse och användning av data på alla nivåer i organisationen. Hur hjälper det oss att fatta rätt beslut?
 • Digitala strategier skapas i varje organisation, men hur syns det i praktiken? Hur påverkar det kulturaspekten?
 • Bästa praxis och hur man kommer igång

  3. Kundcase / Jim Runsten på Synch Law
  • Lyssna på deras resa kring datadriven kultur

   4. Vad innebär egentligen hållbart företagande? / Martin M Eriksson, VD, och Christoffer Mattsson, Client & Business Manager, Talents of Sweden och Ekonompodden

  Se inspelningen från eventet här:


  Info om Martin & Christoffer, Talents of Sweden

  Martin & Christoffer arbetar båda på Talents of Sweden som arbetar med rådgivning, rekrytering och konsulttjänster för att bygga hållbara och framtidssäkrade ekonomi- och finansfunktioner. De står även bakom Ekonompodden, som efter 70 släppta avsnitt nu etablerat sig som den främsta podden för ekonomer i Sverige och den självklara inspirations- och kunskapsplattformen för dig som ekonom.

  Intressanta gästspel varvas med trendspaningar, personlig utveckling och fördjupningsavsnitt inom ramen för ekonomens karriär. Talents of Sweden har under flera år även stöttat Greensteps tillväxt i Sverige.

  Ekonompodden