Möt Kristian Gjurovski – Financial Lead Consultant

Kristian Gjurovski 2 jpeg Edited

Vi hälsar Kristian varmt välkommen till Greenstep-familjen som Financial Lead Consultant. Vi tog tillfället i akt att ställa några frågor till Kristian och här får du chans att lära känna honom lite bättre. Häng med i vår intervju med honom!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund!

Jag är en nördig ekonom, ursprungligen från Småland, som precis börjat på Greenstep. Tidigare har jag arbetat runt ett decennium inom olika bolag med ekonomi och system på ett eller annat sätt. Allt ifrån att ha jobbat med bokföring/redovisning och business control på stort börsbolag till finansiell systemägare på ett lite mindre startup-bolag.

Initialt i min karriär insåg jag snabbt att mitt intresse styrde mer mot att förstå bakgrunden till siffrorna än siffrorna i sig. Jag var alltid personen på ekonomiavdelningen som fick ta frågorna rörande system med IT-konsulterna. Därav styrde jag mer mot system, där jag stötte på NetSuite som kom att fånga mitt intresse ännu mer. Ungefär fyra år sedan jag stötte på NetSuite så sitter jag här nu och skriver detta på Greensteps kontor i Stockholm vilket känns fantastiskt kul!

Vad kommer du att göra på Greenstep?

Jag kommer att försöka göra mitt bästa för att se till att kunden får ut så mycket värde som möjligt ur deras investering i NetSuite. Primärt hjälpa dem och relevanta kollegor med de finansiella frågorna och processerna så saker sker så effektivt som möjligt. Jag hoppas också att jag kan få lära mig mycket och även dela kunskap till andra inom vår organisation.

Varför sökte du dig till Greenstep?

I ärlighetens namn så kände jag inte till Greenstep innan jag blev delad annonsen till rollen som jag nu besitter. Men efter noga övervägande (efter att ha gjort min undersökning på Google) så förberedde jag ett CV och skickade in. Jag skulle säga att jag fick en bra känsla av det jag kunde läsa mig till runt Greenstep och företagets vision/mission och rykte. Detta förstärktes även under intervju-fasen och sedan fick magkänslan bestämma.

Vad gör du när du inte arbetar?

Det mesta av min tid när jag inte jobbar går åt att umgås med familjen som består av min fru samt två pojkar (6mån och 2,5år). Min främsta hobby är troligen börsen/privatekonomi som tar alldeles för mycket av min tid. Styrketräning och resor (helst Nordamerika) är jag också stort fan av, även funk/soul musik där jag kan köpa hem någon väl utvald vinylskiva ibland. Annars bara ta en promenad och laga lite mat från olika kök är också något jag gärna spenderar tid på.

Kristian Gjurovski Greenstep

Vad är din superpower?

Troligen att utmana och undersöka hur saker kan göras annorlunda. Jag försöker alltid analysera saker och se hur de kan göras på ett bättre sätt. Det är sällan att jag håller mig till ett satt ramverk, utan jag ställer gärna ”dumma frågor” och misslyckas mer än en gång för att göra något nytt och utveckla något till det bättre. Det skulle jag säga är min superpower.

Min främsta kompetens är troligen min bakgrund på diverse ekonomiroller, vilket ger kunden en tryggare upplevelse i den typen av projekt som jag kommer jobba med framgent på Greenstep.

Berätta något om dig själv som skulle förvåna de flesta?

Bra fråga! På senare år har en fascination av allt japanskt uppstått hos mig, det är troligen något de flesta inte vet. Allt ifrån mat och musik till japansk ingenjörskonst. Det är förvånande även för mig personligen, varifrån denna fascination kom ifrån är oklart.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en kollega?

Troligen att kunna samarbeta. Jag har ståndpunkten att ensam inte är stark, speciellt när det inte finns en given silverkula till svar på något. Tillsammans kan man dock skapa något helt annorlunda, då människors olika erfarenheter och tankesätt slås samman och vi går från 2D till 3D.

Vad ser du fram emot att bidra med på Greenstep?

Jag ser fram emot att dela med mig av allt jag kan till den som vill lyssna. Primärt stötta både interna och externa intressenter i NetSuite och hur olika finansiella processer kan göras i systemet. Också dela med mig av min erfarenhet av hur saker görs i olika typer av bolag och branscher enligt min upplevelse.

Utöver detta så ser jag fram emot att bidra med en ”glaset är alltid halvfullt” typ av mentalitet där vi gärna lär oss nya sätt och saker och utmanar hur man gör saker. Ett och annat pappa-skämt ska jag också försöka mig på, vi får se om det är räknas som ett bidrag eller inte.